Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΠΛΙΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ














Ψαράκι ψητό είχε το μενού σήμερα. Με τι να το συνοδεύσουμε όμως; Συνήθως έως σχεδόν πάντα φτιάχνουμε ρύζι σε κάποια μορφή. Άλλες φορές, πατατοσαλάτα ή πατάτες φούρνου ή κάτι παρόμοιο. Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή που τα βαρεθήκαμε. Ανοίγοντας όμως το ντουλάπι μας βρήκαμε πλιγούρι το οποίο είχε ξεχαστεί εκεί σκεπασμένο από διάφορα άλλα προϊόντα (πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μια τακτοποίηση σε αυτό το ντουλάπι...). Βρήκαμε το συνοδευτικό μας! Μάλιστα, ούτε μαγείρεμα δε χρειάζεται, όπως θα δείτε παρακάτω. Και μια και πρόκειται για φαγητό υψηλής διατροφικής αξίας σκοπεύουμε να το χρησιμοποιούμε αρκετά συχνότερα από δω κι εμπρός μετά από την επιτυχία της συνταγής μας! Ήταν απλά εθιστικά νόστιμο!

Υλικά:
  • 1,5 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 10 ντοματίνια σε φετάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 7-8 ελιές πράσινες γεμιστές
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μουλιάζω το πλιγούρι σε βραστό νερό για 1,5 ώρα περίπου (η διπλάσια ποσότητα νερού από πλιγούρι αρκεί). Το στραγγίζω και το ανακατεύω καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αν δε βρίσκετε κόλιαντρο απλώς διπλασιάστε την ποσότητα του μαϊντανού και αν θέλετε προσθέστε λίγο ξερό κόλιαντρο σε σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου