Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ














Ξεφυλλίζοντας τις προάλλες το αρχείο μας με διάφορες συνταγές από τις οποίες παίρνουμε ιδέες για τις δικές μας, πέσαμε σε μία συνταγή για ένα μεζέ με μπουκιές αρνιού μαγειρεμένες αρχικά στην κατσαρόλα και τελειωμένες στο φούρνο με προσθήκη στο τέλος του μαγειρέματος ψητών (χωριστά) πιπεριών και ελιών. Εμείς είχαμε αρνίσια παϊδάκια (μάλιστα από ζυγούρι) και χρειαζόμαστε κύριο γεύμα και όχι μεζέ. Διαμορφώσαμε έτσι τη συνταγή που βρήκαμε σε ένα πλήρες γεύμα, προσθέτοντας πατάτες και απλοποιώντας την παρασκευή της χρησιμοποιώντας (για μια ακόμη φορά) τη γάστρα που κάνει πραγματικά θαύματα στα πιο σκληρά κρέατα όπως το ζυγούρι! Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα και σας προτρέπουμε να το δοκιμάσετε κι εσείς!

Υλικά: (για 4 μερίδες)
  • 1,5 kg. αρνί σε μερίδες 
  • 1 kg. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 4 πιπεριές διαφόρων ειδών χοντροκομμένες
  • 100 gr. πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες στη μέση
  • 5 σκ. σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το αρνί να ροδίσει καλά και σβήνω με το κρασί. Αφήνω 2' να βράσει για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτω το κρέας με το ζουμί του μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις ελιές, σε γάστρα και λίγο επιπλέον νερό (περίπου 1 φλ.) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2,5 ώρες. Έπειτα προσθέτω τις ελιές και συνεχίζω το ψήσιμο για 30' ακόμα. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου