Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΑΘΑΡΙ ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ-ΚΟΛΙΑΝΤΡΟΥ-ΣΚΟΡΔΟΥ













Τα ψάρια στη σχάρα εφόσον είναι φρέσκα δε χρειάζονται τίποτε παραπάνω από λίγο αλάτι για να τα απολαύσουμε! Όμως, αν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε το κάτι παραπάνω στη γεύση τους μπορούμε να τα μαρινάρουμε με διάφορα μυρωδικά (φρέσκα ή ξερά) και μπαχαρικά, χωρίς όμως να υπερβάλλουμε! Σήμερα προτείνουμε μία πικάντικη μαρινάδα με μαϊντανό, κόλιαντρο, σκόρδο και 2-3 μπαχαρικά που ο συνδυασμός τους μετατρέπει τα "ταπεινά" ψητά ψάρια σε μοναδική γευστική εμπειρία! Εμείς έτυχε να διαθέτουμε φρέσκα σκαθάρια. Εσείς προφανώς χρησιμοποιήστε οτιδήποτε ψάρι σας αρέσει!

Υλικά:
  • 1 σκαθάρι ολόκληρο
Για τη μαρινάδα:
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό
  • 1/2 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • Κύμινο
  • Πάπρικα
  • Πιπέρι καγιέν
  • Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας και την αλείφουμε στο ψάρι, φροντίζοντας να γεμίσουμε με αυτή και την κοιλιά του. Μαρινάρουμε το ψάρι για 15' με τη μαρινάδα και ψήνουμε στη σχάρα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και από την ένταση της σχάρας. Χοντρικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι χρειάζονται περίπου 10'-15' ψήσιμο από κάθε πλευρά. Φυσικά τα ψάρια τα γυρίζουμε μία φορά! Περιχύνουμε με τα υλικά για το σερβίρισμα και απολαμβάνουμε μαζί με το αγαπημένο μας συνοδευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου