Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ VINAIGRETTE













Το σημερινό πιάτο ανήκει στην κατηγορία των συνταγών των πέντε λεπτών! Κυριολεκτικά δε χρειάζεται πάνω από πέντε λεπτά για να γίνει (εκτός αν υπολογίσετε άλλο ένα πεντάλεπτο που χρειάζεται για να βράσει το νερό της κατσαρόλας). Επίσης δε χρειάζεται καμία απολύτως μαγειρική γνώση! Απλώς ανακατέψτε στα τυφλά τα υλικά της σάλτσας όπως σας την προτείνουμε και θα έχετε ένα τόσο νόστιμο και εξωτικό πιάτο που δε θα το πιστεύετε ούτε οι ίδιοι!

Υλικά:
  • Φέτες σολομού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)
Για τη vinaigrette (περίπου για 4-5 φέτες ψάρι):
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη (ή φρέσκο τριμμένο)
  • 1/2 κ.γ. δυόσμος ξερός τριμμένος (ή 1 κ.γ. φρέσκος)
  • 1 κ.σ. σουσάμι (καβουρδισμένο αν θέλουμε σε αντικολλητικό σκεύος)

Εκτέλεση:
  1. Ατμίζουμε το σολομό σε κατσαρόλα με ειδικό καλάθι ή σχάρα, βάζοντας λίγο νερό να βράσει και να σχηματιστεί ατμός ή αλλιώς σε ατμομάγειρα για 5'.
  2. Στο μεταξύ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά της vinaigrette.
  3. Περιχύνουμε το ψάρι με τη vinaigrette και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύουμε με το αγαπημένο μας συνοδευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου