Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ













Υπάρχουν δύο κατηγορίες φαγητών που μας δυσκολεύουν λίγο στην παρασκευή τους. Η μία είναι τα πάσης φύσεως γεμιστά. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουμε (σχεδόν) καμία αντίστοιχη συνταγή στη συλλογή μας. Η δεύτερη είναι οι πίτες. Μια σωστή πίτα χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο (και μάλιστα το κατάλληλο για κάθε είδος πίτας), να τη "στήσεις" και να την ψήσεις με υπομονή, επομένως απαιτεί γνώση, επιδεξιότητα και εμπειρία. Όμως εφόσον πέσει στα χέρια μας κάποια συνταγή που θεωρούμε κατάλληλη για την ιδιοσυγκρασία μας τη φτιάχνουμε οπωσδήποτε! Αν και αρκούμαστε ακόμη στο αγοραστό φύλλο... Πάντως η συγκεκριμένη μανιταρόπιτα που φτιάξαμε σήμερα είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη! Την τρώτε ζεστή, αλλά και κρύα τις επόμενες μέρες. Μάλιστα αποτελεί και νοστιμότατο πρωινό!

Υλικά:
  • 1 πακ. φύλλο κουρού
  • Ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
  • 400 gr. μανιτάρια ανάμικτα σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης χοντροκομμένη
  • 1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1,5 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 φλ. μπράντι
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 αβγά
  • 200 gr. μετσοβόνε τριμμένο
  • 30 ml. γάλα
  • 100 gr. γιαούρτι

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρω τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν και μαλακώσουν ελαφρά προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρω για λίγο και προσθέτω τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά. Συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ψηθούν και σβήνω με το μπράντι. Περιμένω να απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτω το μαϊντανό, κατεβάζω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω τα μανιτάρια και ανακατεύω καλά.
  3. Απλώνω σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο. Προσθέτω τη γέμιση, στρώνω ομοιόμορφα και καλύπτω με το δεύτερο φύλλο. Τυλίγω τις άκρες που περισσεύουν. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C στην πιο κάτω θέση για 65' (ανάλογα το φούρνο ο χρόνος μπορεί να διαφέρει. Από τα 50' και μετά έχω το νου μου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου