Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΡΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Έχετε σκεφτεί ποτέ να μαγειρέψετε το κουνουπίδι κάπως διαφορετικά από βραστό για σαλάτα; Εμείς σας έχουμε ήδη μια νοστιμότατη πρόταση για κουνουπίδι κοκκινιστό, αλλά σήμερα προσθέτουμε ακόμα μία επιλογή, μαγειρεύοντας ένα πιάτο με έντονη την επιρροή της ινδικής κουζίνας! Προμηθευτείτε, λοιπόν, ένα κάρι και ένα φρέσκο κουνουπίδι και δοκιμάστε τη! Θα σας μείνει αξέχαστη!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 500 gr. πατάτες σε μικρούς κύβους
  • 500 gr. κουνουπίδι σε μπουκέτα
  • 150 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 4 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 2,5 κ.γ. κάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τη δάφνη, την κανέλα και το κύμινο μέχρι να αρωματίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και τον κουρκουμά και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ, σοτάρω λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτω τη ντομάτα. Ανακατεύω καλά να πιει τα πολλά υγρά της και προσθέτω το κουνουπίδι και τις πατάτες. Ανακατεύω καλά να λαδωθούν, προσθέτω το κάρι και νερό να τα σκεπάζει κατά το ήμισυ, αλατίζω, προσθέτω και λίγη ζάχαρη και βράζω σε μέτρια φωτιά για 15'-20' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά όσο τα θέλω. Αν δω ότι έχω πολύ αραιή σάλτσα βράζω για με ανοιχτό καπάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το επιπλέον ζουμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου