Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ













Εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών είναι λίγο δύσκολο να μαγειρεύουμε διαρκώς καινούρια ευφάνταστα πιάτα, καθώς, όπως και να το κάνουμε, η θάλασσα έχει περισσότερο ενδιαφέρον (όσο μπορούμε να την απολαμβάνουμε φυσικά)! Όμως μία συνταγή αγαπημένη, παραδοσιακή και καλοκαιρινή την οποία δεν είχαμε παρουσιάσει ως τώρα, είναι μία ακόμα παραλλαγή του κοκκινιστού με κολοκύθια και πατάτες! Πραγματικά για πολλωστή φορά πρέπει να εκφράσουμε το θαυμασμό μας για τη γαστρονομική μας κληρονομιά και το πώς με τόσο απλά υλικά προκύπτουν τόσο νόστιμα πιάτα!

Υλικά:
  • 1 kg. μοσχαρίσια σπάλα σε μερίδες
  • 800 gr. μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 800 gr. ντομάτα τριμμένη
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • Μπαχάρι σε κόκκους
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, ανακατεύω καλά και σβήνω με το  κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2') προσθέτω τη ντομάτα και τα μπαχαρικά στις αναλογίες που προτιμώ. Βράζω σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για 50'.
  2. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα λαχανικά και τα βάζω στην άκρη.
  3. Μόλις περάσουν τα 50', προσθέτω τα λαχανικά στην κατσαρόλα και βράζω για ακόμα 30'-40' (ανάλογα το κρέας και πόσο μαλακά θέλω τα λαχανικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου