Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ













Τα μανιτάρια μας αρέσουν ιδιαίτερα και τα χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές μας, καθώς προσθέτουν ξεχωριστή γεύση και υφή. Σήμερα όμως τους δώσαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πιάτο μας, συνδυάζοντας τα με παραδοσιακό ξινό τραχανά από αλεύρι, ο οποίος μάλιστα είναι και δικής μας παραγωγής! Ο συνδυασμός τους είναι, το λιγότερο, εντυπωσιακός!

Υλικά (4 μερίδες):
  • 1,5 φλ. τραχανάς ξινός από αλεύρι
  • 500 gr. μανιτάρια διάφορα χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1/2 φλ. μπράντι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα μανιτάρια, σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά και σβήνω με το μπράντι. Μόλις εξατμιστεί προσθέτω νερό να σκεπάζει τα υλικά και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15'. Έπειτα προσθέτω τον τραχανά και βράζω μέχρι να γίνει ανακατεύοντας συνεχώς. Ανάλογα με τον τραχανά θα χρειαστεί γύρω στα 10'-15'. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάτι σαν χυλωμένο ριζότο,  γι' αυτό, ανάλογα, κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτω το κατάλληλο νερό ζεστό. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου