Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΛΑΪΜ ΚΑΙ ΜΕΛΙ













Μας αρέσουν πολύ οι συνταγές που συνδυάζουν με επιτυχία στοιχεία από τη δική μας κουζίνα με στοιχεία από τις κουζίνες της Ασίας. Αν χρησιμοποιηθούν έξυπνα μπορούν να δημιουργήσουν πιάτα με εκπληκτικά αρώματα και πρωτοτυπία! Παράδειγμα η σημερινή συνταγή! Κρασάτο χοιρινό μεν, αλλά με προσθήκη σάλτσας σόγιας και χυμού λάιμ... καθώς και μέλι! Χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, επομένως μπορεί να το φτιάξει ο καθένας ακόμα και κάτω από πίεση χρόνου. Εμείς θα το επαναλαμβάνουμε συχνά από 'δω και μπρος!

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 400 gr. χοιρινό ψαρονέφρι σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. χυμός λάιμ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • Λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμενο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κρέας με όλα τα υλικά για 15'. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω το κρέας για 3' και από τις δυο πλευρές. Προσθέτω τη μαρινάδα και βράζω σε μέτρια φωτιά για 10'. Στο τέλος θα πρέπει να έχει μείνει μια δεμένη σάλτσα και το κρέας θα είναι τρυφερό. Αν η σάλτσα είναι νερουλή απλώς βράζω για λίγο ακόμα. Σερβίρω σκορπίζοντας το φρέσκο κρεμμύδι και συνοδεύοντας με το αγαπημένο μου συνοδευτικό.
  • Επ' ουδενί δε χρησιμοποιώ αλάτι στο φαγητό! Η σάλτσα σόγιας είναι υπεραρκετή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου