Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ













Δεν ξέρουμε κατά πόσο το όνομα της συνταγής παραπέμπει σε κάτι βαρύγδουπο και αλλόκοτο. Πρόκειται για απλούστατες πατάτες ψημένες στο φούρνο με μπόλικα φρέσκα αρωματικά από τις γλάστρες του μπαλκονιού μας που είναι ιδανικό συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι! Έχουμε φτιάξει αρκετές διαφορετικές εκδοχές για πατάτες στο φούρνο σαν συνοδευτικό και αυτή ήταν από τις νοστιμότερες! Την επόμενη φορά μην τηγανίσετε πατάτες. Ψήστε!

Υλικά:
  • 500 gr. πατάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. κρασί ροζέ
  • Θρούμπι
  • Κύμινο
  • Λεμονοθύμαρο (ή θυμάρι ή ρίγανη)
  • Δεντρολίβανο
  • Μαντζουράνα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες, ρίχνοντας τα μπαχαρικά και τα αρωματικά στις αναλογίες που προτιμώ. Αναμειγνύω καλά με τις πατάτες, προσθέτω νερό και ψήνω στο φούρνο στους 220°C για περίπου 40' και έπειτα χαμηλώνω στους 200°C και ψήνω μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες (φυσικά ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα της πατάτας, το φούρνο κλπ.). Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσω νερό ώστε να μη στεγνώσει το ζουμί. Το προσθέτω σταδιακά και σε μικρή ποσότητα κάθε φορά, αναλόγως πόσο χρειάζεται.
  • Η συνταγή ζητάει αρωματικά φρέσκα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα, αρκεί να μετριάσετε λίγο την ποσότητα, καθώς το άρωμά τους είναι πιο έντονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου