Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά εδώ κι ένα μήνα και μαζί του έφτασαν και τα εποχιακά λαχανικά με κύριους εκπροσώπους τα φασολάκια. Μπαρμπούνια, τσαουλιά, αμπελοφάσουλα, καναρίνια και χάντρες. Τις τελευταίες τις βρίσκουμε όλο το χρόνο ξερές, αλλά είναι ευκαιρία το καλοκαίρι να τις αγοράζουμε και να τις αξιοποιούμε φρέσκες! Έτσι, λοιπόν, η σημερινή συνταγή έχει μαγειρευτεί με φρέσκες χάντρες σε έναν πεντανόστιμο συνδυασμό με λιαστές ντομάτες και διάφορες μυρωδιές! Πραγματική απόλαυση!

Υλικά (για 3 μερίδες):
  • 300 γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε μέτριες ροδέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο σε μέτρια καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μέτρια καρέ
  • 1 πιπεριά τσίλι κομμένη στη μέση
  • 3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • 1 χούφτα μαϊντανός & κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 8 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τις πιπεριές και το καρότο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτω τα φασόλια, ανακατεύω καλά και προσθέτω τη ντομάτα, μια πρέζα ζάχαρη, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτω και νερό και αφήνω να βράσει για 30' και προσθέτω τις λιαστές ντομάτες. Αλατίζω και βράζω για ακόμα 15' ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα. Τέλος, προσθέτω το μαϊντανό, τον κόλιαντρο και το βασιλικό. Σερβίρω, αν θέλω, με πίτες για σουβλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου