Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ













Ώρα για πίτα! Και μάλιστα μία πίτα που δε χρειάζεται καθόλου μα καθόλου κόπο! Πρόκειται για τυρόπιτα χωρίς φύλλο που απαντάται σε όλη την Ελλάδα με διάφορα ονόματα από μέρος σε μέρος. Στην Ήπειρο π.χ. τη λένε πεπέκι. Εμείς στην Καλαματιανή οικογένειά μας δεν τη λέμε πεπέκι (ίσως τυρόπιτα του τεμπέλη λόγω της απουσίας του φύλλου), αλλά τη φτιάχνουμε με τα ίδια υλικά. Είναι ιδανική λύση για ένα έτοιμο σνακ που μπορείτε να το φάτε για πρωινό ή για συνοδευτικό με το φαγητό σας!

Υλικά:
  • 400 gr. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 gr. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 350 gr. φέτα χοντροτριμμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε μαζί τα αβγά και το γιαούρτι μαζί με λίγο λάδι και την πάπρικα. Προσθέτουμε τη φέτα και τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσουμε) λίγο λίγο. Όταν πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα το απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα το φούρνο και το πάχος της πίτας. Καλό είναι μετά τα 30' να έχουμε το νου μας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου