Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ MOONG DAL (मूंग की दाल का सूप)
















Σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη και ελέω μέρας, θα παρουσιάσουμε την τελευταία μας νηστίσιμη συνταγή. Οι επόμενες συνταγές μας θα είναι με κρέας το οποίο έχουμε αμελήσει στις αναρτήσεις μας λόγω του εθίμου, παρόλο που εμείς δεν το τηρούμε (αμαρτία εξομολογουμένη...). Πρόκειται για μία πρωτότυπη σούπα από moong dal, δηλαδή από φάβα αποφλοιωμένων πράσινων ψιλοφάσουλων που θα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα. Φυσικά προέρχεται από την Ινδία. Είναι εύκολη και αξιοποιεί και το chutney κόλιαντρου που παρουσιάσαμε πριν λίγες μέρες. Δε χρειάζεται να φαγωθεί ζεστή! Τη φτιάχνετε και την απολαμβάνετε και σε θερμοκρασία δωματίου! Καλή Ανάσταση και θα επανέλθουμε δριμύτεροι!

Υλικά:

Εκτέλεση:
Ξεπλένω καλά το moong dal σε τρεχούμενο νερό και το βάζω σε κατσαρόλα με τον κουρκουμά και μπόλικο νερό. Βράζω για 20' περίπου ξαφρίζοντας κατά διαστήματα. Αν χρειάζεται προσθέτω ζεστό νερό. Μόλις μαλακώσει καλά προσθέτω το κύμινο, το αλάτι και το ελαιόλαδο και πολτοποιώ. Σερβίρω προσθέτοντας στο πιάτο το πράσινο chutney κόλιαντρου στην ποσότητα που επιθυμώ κατά τη γευστική μου προτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου