Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΣΑΛΑΤΑ ΑΡΜΥΡΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ













Σήμερα το μενού περιλαμβάνει μόνο σαλάτα! Και ουσιαστικά η ανάρτησή μας δεν αφορά κάποια ιδιαίτερη μαγειρική ιδέα, αλλά την κάνουμε γιατί θέλουμε να παρουσιάσουμε την αρμύρα, ένα χορταρικό του καλοκαιριού, άγνωστο στον πολύ κόσμο είτε γιατί δεν πωλείται αρκετά συχνά είτε γιατί ακόμα και όταν το βρίσκουμε απλά το προσπερνάμε. Εμείς όμως ποτέ δεν προσπερνάμε κάτι καινούριο! Εδώ λοιπόν και ένα χρόνο που το εντοπίσαμε στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μας και τη δοκιμάσαμε, ενθουσιαστήκαμε από τη γεύση, την υφή της και το πόσο λίγο κόπο χρειάζεται για να μαγειρευτεί. Έτσι την προτιμάμε συχνά. Το όνομά της το πήρε ακριβώς επειδή είναι από μόνη της αλμυρή και δε χρειάζεται καθόλου επιπλέον αλάτι! Μην τη μπερδέψετε με το αρμυρίκι που φυτρώνει στις παραλίες! Επίσης μην τη μπερδέψετε με το κρητικό κρίταμο (αν και πολλές φορές το αποκαλούν και αυτό αρμύρα). Αν την πετύχετε στο δρόμο σας, μη διστάσετε να την αγοράσετε! Τη χρησιμοποιείτε όπως είναι αφού την πλύνετε μια φορά (δεν έχει χώματα) και τη βράσετε για 4'-5'. Τόσο απλά! Θα φροντίσουμε στο μέλλον να την αξιοποιήσουμε και σε άλλες συνταγές πέρα από τη σαλάτα! Μείνετε συντονισμένοι!

Υλικά:
  • Αρμύρα
  • Ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή ντομάτες σε καρέ)
  • Ξίδι μπαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζω την αρμύρα για 4'-5'. Όχι παραπάνω γιατί θα παραμαλακώσει! Την αναμειγνύω με τα υπόλοιπα υλικά.

1 σχόλιο: