Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ













Αύριο είναι 1 Ιουνίου, επίσημα η αρχή του καλοκαιριού. Και μαζί με αυτό έρχονται πολλά εποχιακά λαχανικά σε μεγάλη αφθονία που τα περιμένουμε πως και πως όλο το χειμώνα! Τα φρέσκα φασολάκια δε μπορούν να αποτελούν εξαίρεση. Η σημερινή μας συνταγή είναι ο κλασσικότερος και γνωστότερος τρόπος να τα μαγειρέψετε! Συνοδέψτε τα με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα!

Υλικά:
  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια (ό,τι ποικιλία προτιμάτε - συνήθως μπαρμπούνια ή τσαουλιά)
  • 250 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 2 πατάτες σε μέτριους κύβους (προαιρετικά)
  • 2 κολοκύθια σε μεγάλα κομμάτια (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανός και κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ξύλο κανέλα
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Μόλις σωταριστούν προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά με κατάλληλο νερό, σχεδόν να τα καλύπτει και βράζω για 30' σε μέτρια φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου