Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΓΙΑΧΝΙ













Βρισκόμαστε λίγες σχετικά ημέρες πριν το Πάσχα και πολλοί τηρούν τη νηστεία των ημερών. Γι' αυτό κι εμείς παρουσιάζουμε σήμερα μια νηστίσιμη συνταγή από τα Δωδεκάνησα που συνδυάζει τις σουπιές με διάφορα εποχιακά λαχανικά. Περιττό να παινέψουμε τη γεύση της γιατί τα υλικά για άλλη μια φορά μιλούν από μόνα τους! Ποιος είπε ότι η νηστεία πρέπει να είναι άνοστη;

Υλικά:
  • 750 gr. σουπιές σε μέτρια κομμάτια
  • 600 gr. αρακάς
  • 1 φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300 gr. ντομάτες τριμμένες
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
  • 1/2 φλ. ούζο
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτω τις σουπιές, σωτάρω για λίγο και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί προσθέτω τη ντομάτα, τα φρέσκα μυρωδικά και τη ζάχαρη και λίγο νερό (αν οι σουπιές βγάλουν πολύ ζουμί στην κατσαρόλα, το σουρώνω, σβήνω με το ούζο και μόλις προσθέσω τη ντομάτα το προσθέτω και αυτό μαζί με νερό). Βράζω για 15' σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτω τον αρακά. Βράζω ακόμα 12' ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά στο βαθμό που τα θέλω.
  • Λόγω άνοιξης εκμεταλλευτήκαμε όλα τα φρέσκα λαχανικά και αρωματικά που μας προσφέρει. Φυσικά, το φαγητό γίνεται και με τις ξερές μορφές των υλικών. Όμως, μη χάσετε την ευκαιρία να το φτιάξετε όσο υπάρχει φρέσκος αρακάς, σκόρδα, μάραθος και δυόσμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου