Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

ΣΑΛΤΣΑ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ















Η σημερινή μας ανάρτηση προέρχεται από ένα περιοδικό και είναι από τις ελάχιστες φορές που αναπαράγουμε συνταγή ακριβώς όπως τη διαβάσαμε κάπου! Πρόκειται για μια συνοδευτική σάλτσα που ταιριάζει εξαιρετικά με ψητό κρέας. Ο συνδυασμός είναι κάπως απροσδόκητος, αλλά η γεύση ανεπανάληπτη!

Υλικά:
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 6 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 ξερή καυτερή πιπεριά
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και τα βερίκοκα. Σωτάρω για λίγο και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω λίγο νερό και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 20' μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Αν περισσεύει νερό δυναμώνω τη φωτιά και βράζω ακόμα λίγο μέχρι το μίγμα να μείνει με το λάδι του. Δεν προσθέτω αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι ήδη αλμυρές από μόνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου