Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ













Το σημερινό πιάτο είναι η αποθέωση της απλότητας! Είναι ένα παράδειγμα του πώς, με λίγα υλικά σωστά συνδυασμένα, μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα ένα πεντανόστιμο φαγητό! Λίγο ψάρι, 2-3 λαχανικά και 1-2 μπαχαρικά έβγαλαν ένα αποτέλεσμα που με ενθουσίασε! Γι' αυτό και το μοιράζομαι μαζί σας! Και μου έδωσε, επίσης, και την ευκαιρία να αξιοποιήσω σε μία ακόμα νόστιμη παραλλαγή τον παστό μπακαλιάρο!

Υλικά:
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου παστού ξαρμυρισμένο
  • 500 γρ. πατάτες σε μέτριες ροδέλες
  • 250 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 μάτσο σέλινο χοντροκομμένο (χωριστά τα κοτσάνια από τα φύλλα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρος ξερός σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια και τα κοτσάνια από το σέλινο. Προσθέτω τις πατάτες, σοτάρω και προσθέτω τα φύλλα από τα σέλινα και τα μπαχαρικά. Προσθέτω τη ντομάτα, ανακατεύω και τοποθετώ επάνω από τις πατάτες το μπακαλιάρο. Αλατοπιπερώνω με προσοχή γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός, προσθέτω μια πρέζα ζάχαρη και λίγο νερό μέχρι να μισοσκεπάσει το ψάρι και βράζω για 30' περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύω κατά τη διάρκεια του βρασίματος για να μη διαλυθεί το ψάρι και οι πατάτες. Απλώς ανακινώ καλά την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν στον πάτο τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου