Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ














Σήμερα δε σας έχουμε κάποιο κύριο πιάτο, αλλά ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για τα ψητά σας. Αντί για τη μόνιμη λύση της τηγανιτής πατάτας, προτείνουμε αυτήν την εύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια! Βάλτε τις πατάτες στο φούρνο από την αρχή και μέχρι να προετοιμάσετε και να ψήσετε τα κρέατα ή τα ψάρια σας, θα είναι έτοιμες!

Υλικά:
  • 500 gr. πατάτες (και γλυκοπατάτες αν θέλετε) σε μέτρια κομμάτια
  • 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1,5 κ.γ. μουστάρδα
  • Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Δεντρολίβανο
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, ρίχνοντας τα μπαχαρικά και τα αρωματικά στις αναλογίες που προτιμώ. Ψήνω στο φούρνο στους 220°C για περίπου 40' (φυσικά αυτός ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα της πατάτας, το φούρνο κλπ.). Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσω νερό ώστε να μη στεγνώσει το ζουμί και να μην κολλήσει το μέλι στο ταψί. Το προσθέτω σταδιακά και σε μικρή ποσότητα κάθε φορά, αναλόγως πόσο χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου