Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

MOONG DAL CURRY (मूंग दाल करी)













Ο καιρός όσο πάει και βελτιώνεται τις τελευταίες μέρες, όπως και η διάθεσή μας! Αρχίζει να θυμίζει καλοκαίρι και παραλίες παρόλο που ακόμα δεν έχει τελειώσει ο Φεβρουάριος! Έτσι κι εμείς σήμερα θα σας ταξιδέψουμε στα νοτιοδυτικά παράλια της Ινδίας στην επαρχία της Κεράλα, απ' όπου προέρχεται η συνταγή μας (δεύτερο μέρος του εβδομαδιαίου αφιερώματός μας στην ινδική κουζίνα). Πρόκειται για ένα χορτοφαγικό πιάτο που σερβίρεται μαζί με πολλά άλλα στο παραδοσιακό τοπικό χορτοφαγικό εορταστικό γεύμα της "Σάντυα". Στην Κεράλα αφθονούν οι καρύδες και τα πάσης φύσεως μπαχαρικά, με αποτέλεσμα να μη λείπουν και από τη συνταγή μας! Το κύριο συστατικό όμως είναι το moong dal, δηλαδή ένα είδος φάβας από αποφλοιωμένα πράσινα ψιλοφάσουλα το οποίο θα το βρείτε σε ασιατικά supermarket. Πραγματικά εξωτικό και απολαυστικό πιάτο!

Υλικά:
  • 1 φλ. moong dal
  • 1 φλ. τριμμένη καρύδα
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 2 πράσινες πιπεριές τσίλι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά εκτός από το moong dal με λίγο νερό, μέχρι να πάρω μια ομοιογενή πάστα.
  2. Βράζω το moong dal για 30' περίπου ξαφρίζοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη λιώσει. Αν χρειάζεται προσθέτω ζεστό νερό.
  3. Μόλις μαλακώσει προσθέτω την πάστα καρύδας, αλατίζω και βράζω για ακόμη 8' ή μέχρι να έρθει το curry στην επιθυμητή πυκνότητα (πρέπει να είναι σαν πουρές, αλλά τα moong dal δε θα έχουν λιώσει τελείως). Σερβίρω συνοδεύοντας με ρύζι ατμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου