Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ














Χριστούγεννα σήμερα με ηλιόλουστη μέρα εδώ στην Αθήνα που είναι και η βάση μας! Η "Κουζίνα του Shogun" εύχεται σε όλους χρόνια πολλά προσθέτοντας στο συνταγολόγιό της μία εύκολη και εορταστική συνταγή για όσους έχουν τραπέζι με καλεσμένους, αλλά δεν έχουν την εξοικείωση και το χρόνο να αφιερώσουν ώρες πάνω από την κουζίνα και να ευχαριστήσουν τους επισκέπτες τους ταυτόχρονα... Μεταξύ μας, είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε! Αυτή η συνταγή είναι η λύση! Οι επισκέπτες σας θα ξετρελαθούν με τις μαγειρικές σας επιδόσεις!

Υλικά:
  • 1,2 kg. χοιρινή σπάλα ολόκληρη
  • 1 kg. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κυδώνι σε μεγάλα κομμάτια
  • 5-6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • Χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Δεντρολίβανο
  • Θρούμπι (ή θυμάρι)
  • Κόλιαντρο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Απλώς αναμιγνύω καλά όλα τα υλικά και ψήνω στη γάστρα στους 180°C για 2 ώρες και 15' περίπου. Ελέγχω αν το φαγητό έχει ψηθεί και σβήνω το φούρνο, αφήνοντας τη γάστρα μέσα χωρίς καπάκι για ακόμα 5', για να πάρει ένα ελαφρό χρώμα το φαγητό.
  • Τις αναλογίες των μυρωδικών τις ρυθμίζω κατά το γούστο μου. Ελαιόλαδο δε χρησιμοποιώ πολύ. Τη ρίγανη την προσθέτω στο τέλος για να πάρω το άρωμά της φρέσκο.
(*) Η συνταγή είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στη φίλη του blog Βιβή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου