Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ













Οι πίτες είναι μια παράδοση της ελληνικής κουζίνας που δε λείπει από κανένα σχεδόν σπίτι. Όλες οι οικογένειες έχουν να περηφανεύονται για μια πίτα που φτιάχνουν καλά, για το καταπληκτικό φύλλο που ανοίγουν κλπ. Εμείς φτιάχνουμε μια πολύ καλή και εύκολη πρασόπιτα! Μόνο που το φύλλο το αγοράσαμε έτοιμο... Στο μέλλον θα φροντίσουμε να επανέλθουμε με φύλλο χειροποίητο από εμάς. Μέχρι τότε, καλή σας απόλαυση!

Υλικά:
  • 1 πακ. φύλλο παραδοσιακό
  • 1 φλ. καφέ γάλα
  • Ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
  • 1 kg. πράσα (καθαρισμένα) σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. βρόμη περασμένη από το multi μέχρι να γίνει σκόνη
  • 200 gr. φέτα τριμμένη
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι σωτάρω τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν και πιουν τα νερά που θα βγάλουν τα αποσύρω και προσθέτω το μάραθο. Τα αφήνω να κρυώσουν και προσθέτω τα αβγά και τη βρόμη.
  2. Λαδώνω ένα ταψί μετρίου μεγέθους και στρώνω τα μισά φύλλα του πακέτου το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντάς τα ένα ένα με ένα πινέλο. Προσθέτω τη μισή γέμιση και σκορπίζω επάνω τη φέτα. Καλύπτω με την υπόλοιπη γέμιση χωρίς να ανακατέψω! Καλύπτω με τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο με τα προηγούμενα. Τυλίγω τις άκρες που περισσεύουν. Χαράζω την πίτα βαθιά σε διάφορα σημεία και περιχύνω με το γάλα. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
  • Αλάτι δεν προσθέτω στο φαγητό. Η ποσότητα της φέτας αρκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου