Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ













Είναι αλήθεια ότι γλυκά δεν παρουσιάζουμε συχνά. Παρόλα αυτά τα γλυκά που επιλέγουμε να παρουσιάσουμε φροντίζουμε να είναι πάντα εύκολα και χωρίς πολλά λιπαρά και ζάχαρη (όσο αυτό είναι εφικτό). Γι' αυτό και το σημερινό κέικ δε θυμίζει σε τίποτα τις συνταγές που ξέρετε, γιατί όπως και η μηλόπιτά μας δεν περιέχει καθόλου βούτυρο. Μάλιστα δεν έχει καθόλου λιπαρή ουσία! Πιστέψτε μας, με τέτοια απίθανη γεύση δεν τη χρειάζεται! Μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις ακόμα κι αν είστε σε δίαιτα! Ταιριάζει καταπληκτικά με τον πρωινό σας καφέ ή ένα βραδυνό ρόφημα.

Υλικά:
  • 4 αβγά
  • 5 φλ. καφέ φαρίνα
  • 4 φλ. καφέ ζάχαρη
  • 3 φλ. καφέ χυμό πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο multi μέχρι να γίνει σκόνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάω σε μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  2. Βουτυρώνω ένα κυκλικό ταψί διαμέτρου 25 cm. και πασπαλίζω με λίγη φαρίνα.
  3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Για κανένα λόγο δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί το κέικ δε θα φουσκώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου