Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

NASI LEMAK













Το nasi lemak, δηλαδή το ρύζι καρύδας, είναι ουσιαστικά κάτι σαν το εθνικό φαγητό της Μαλαισίας. Είναι πολύ απλό στην παρασκευή, γιατί πρόκειται απλώς για ένα ρύζι ατμού, το οποίο έχει βράσει με λίγο γάλα καρύδας και έχει αρωματιστεί με 2-3 ακόμη απλά υλικά. Αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για οποιοδήποτε σχεδόν φαγητό το απαιτεί!

Υλικά:
  • 2 φλ. ρύζι basmati
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 2-3 εκ.
  • 2,5 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • Λίγη ζάχαρη κοκοφοίνικα (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο kaffir λάιμ (προαιρετικά)
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Ξεπλένω και μουλιάζω το ρύζι για 30'. Στραγγίζω και το βάζω σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνω να γίνει σκεπασμένο μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά (περίπου 10'). Κατόπιν ανακατεύω με πηρούνι να αφρατέψει.
  • Ό,τι χρειάζεται η συνταγή θα το βρείτε σε καταστήματα ασιατικών προϊόντων. Τα προαιρετικά υλικά αν δεν τα έχετε, παραλείψτε τα ή αντικαταστήστε τα αντίστοιχα με ξύσμα λεμονιού (ή λάιμ) και μαύρη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου