Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ














Το σημερινό πιάτο είναι άλλη μια απόδειξη του πως μπορούμε να έχουμε με ελάχιστο κόπο, ένα εξαιρετικά νόστιμο φαγητό με τα πιο απλά υλικά. Η μόνη "ταλαιπωρία" είναι να χοντροκόψετε τα λαχανικά. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει μόνη της η γάστρα και ο φούρνος. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να απολαύσετε!

Υλικά:
  • 1 κομμάτι μοσχαρίσιο κιλότο ολόκληρο (~1 kg.)
  • 2 πράσα χοντροκομμένα
  • 4 καρότα χοντροκομμένα
  • 12 κρεμμύδια στιφάδου
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 μάτσο σέλινο χοντροκομμένο
  • 10 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 2 χούφτες μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1,5 φλ. μαυροδάφνη
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 4 φύλλα δάφνης
  • Φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σωτάρω ελαφρά το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και το σβήνω με το 1/2 φλ. μαυροδάφνη. Έπειτα το βάζω μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 3 ώρες στους 180°C. Αφού ψηθεί, αν θέλω πολτοποιώ το ζωμό που θα έχει προκύψει με λίγα από τα λαχανικά για να φτιάξω μία βελουτένια σάλτσα. Αν τα υγρά της γάστρας είναι πολλά μπορώ να τα βράσω μόνα τους λίγο ακόμα σε κατσαρολάκι μέχρι να μειωθούν όσο επιθυμώ. Συνοδεύω με πουρέ, ρύζι ή μπορώ να το φάω σκέτο όπως είναι με τα λαχανικά.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι άλλο κομμάτι κρέατος, όπως ελιά ή σπάλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου