Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ













Τη μανιταρόσουπα την προτιμάμε συχνά, γιατί μπορεί να αποτελέσει ένα εύγευστο και ελαφρύ ορεκτικό αλλά επίσης και ένα ελαφρύ δείπνο. Ίσως χρειαστεί λίγη ώρα παραπάνω να την προετοιμάσετε, αλλά η φινετσάτη γεύση της θα σας αποζημιώσει! 

Υλικά:
  • 1 kg. μανιτάρια διαφόρων ειδών ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα σε κύβους
  • 1/2 φλ. μπράντι
  • 1 χούφτα άνιθος
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά τμηματικά τα μανιτάρια. Τα φυλάω στην άκρη. Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτω και τα μανιτάρια. Σβήνω με μπράντι. Προσθέτω την πατάτα και νερό μέχρι να καλυφθούν καλά τα υλικά. Αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια φωτιά 30'. Προσθέτω το λεμόνι, τον άνιθο και την κρέμα γάλακτος και βράζω 2-3' ακόμα. Σερβίρω τη σούπα χλιαρή με τυρί τριμμένο στα πιάτα.
  • Αν χρησιμοποιήσω αποξηραμένα μανιτάρια τα μουλιάζω στο νερό για 20' και τα χρησιμοποιώ όπως τα υπόλοιπα. Το νερό από το μούλιασμα το σουρώνω και το προσθέτω στη σούπα.
  • Ο λόγος που σωτάρουμε τα μανιτάρια χωριστά και τμηματικά είναι για να μη μαζευτεί μεγάλη ποσότητα στο σκεύος μας, πέσει η θερμοκρασία και τα μανιτάρια βγάλουν όλο το ζουμί τους και χάσουν την τραγανότητά τους. Σκοπός μας είναι να κλείσουμε με το σωτάρισμα σε δυνατή φωτιά την υγρασία και τη νοστιμιά των μανιταριών μέσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου