Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ














Σήμερα θα παρουσιάσουμε ακόμα μία συνταγή για μια βελουτένια σούπα λαχανικών. Ομολογουμένως δείχνουμε μία επιμονή σε αυτά τα πιάτα, καθώς είναι πολύ υγιεινά για τον οργανισμό και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Επίσης, αν και σούπες, δεν είναι απαραίτητο να καταναλωθούν καυτές, πράγμα που μας επιτρέπει να τις φτιάξουμε ακόμα και τώρα που ο καιρός είναι ακόμα ζεστός. Μάλιστα, άποψή μας είναι ότι οι γεύσεις τους αναδεικνύονται καλύτερα όταν τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου!

Υλικά:
  • 500 γρ. καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτρια σελινόριζα χοντροκομμένη
  • 1 μέτρια πατάτα χοντροκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 4-5 κλωνάρια μαϊντανό/κόλιαντρο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 200 ml. χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σωτάρω σε κατσαρόλα με λίγο λάδι ελαφρά τα καρώτα, τη σελινόριζα, τα κρεμμύδια, το πράσο και τη δάφνη. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τις πατάτες, το μαϊντανό/κόλιαντρο και το σέλινο καθώς και αρκετό νερό και βράζω 40'. Περνάω τη σούπα από το multi (χωρίς τη δάφνη). Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και το μοσχοκάρυδο και ξαναβράζω για λίγο μέχρι να πάρω ένα βελούδινο και κρεμώδες αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου