Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΑΡΙΔΕΣ KUNG PAO (宫保虾)













Πιστοί στο ραντεβού μας με τις έθνικ κουζίνες, παρουσιάζουμε τις κινέζικες γαρίδες kung pao. Έτοιμο μέσα σε 5' (αρκεί να έχουμε έτοιμα τα υλικά μας), εύκολο, πικάντικο και με χαρακτηριστικά κινέζικα αρώματα. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα για ένα ιδιαίτερο δείπνο!

Υλικά:
  • 800 gr. γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 3 αποξηραμένες μίνι πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. φιστίκια κάσιους ψημένα ανάλατα
  • Φιστικέλαιο
Για τη σάλτσα:
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα σόγιας
  • 4 κ.σ. νερό
  • 1/4 κ.γ. σκούρο σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Λευκό πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κορν-φλάουρ

Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά της σάλτσας. Σε ένα wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο φιστικέλαιο, σωτάρω τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα σκόρδα. Προσθέτω τις γαρίδες και τα κάσιους και μόλις μισοψηθούν προσθέτω τα φρέσκα κρεμμύδια, ανακατεύω και περιχύνω με τη σάλτσα. Βράζω για 1' μέχρι να δέσει και σερβίρω. Η όλη διαδικασία δεν πρέπει να πάρει πάνω από 5'-6'. Συνοδεύω με ρύζι ατμού.
  • Σε σχέση με την αυθεντική κάναμε 2-3 μικρές παρεμβάσεις. Παραλείψαμε να προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη. Αντί για 10 πιπεριές τσίλι που ζητούσε η αρχική συνταγή χρησιμοποιήσαμε 3... αλλιώς θα ήταν αδύνατο να το φάμε! Συγκεκριμένα χρησιμοποιήσαμε πιπεριές Μαλάουι. Τέλος, χρησιμοποιήσαμε ξίδι μπαλσάμικο αντί για το κινέζικο μαύρο ξίδι που δεν διαθέταμε, που όμως είναι περίπου το ίδιο.

3 σχόλια: