Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ













Με τη μαγειρική ασχολούμαστε αρκετά χρόνια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γεράσαμε κιόλας, έχουμε ωστόσο μια σχετική εμπειρία στην κουζίνα που πλέον μας επιτρέπει αρκετούς πειραματισμούς με τα υλικά και τις τεχνικές. Σήμερα όμως θα παρουσιάσουμε μία κλασική συνταγή για μακαρονάδα αλά κρεμ με φιλέτο κοτόπουλου και με προσθήκη μουστάρδας που δίνει ξεχωριστό τόνο στο φαγητό. Είναι μία από τις πρώτες συνταγές που τελειοποιήσαμε όταν ακόμα η "γκάμα" αυτών που μπορούσαμε να κάνουμε στην κουζίνα ήταν ακόμα κάπως περιορισμένη. Όμως γευστικά πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές μας και επομένως κρίνουμε σκόπιμο να τη μοιραστούμε μαζί σας!

Υλικά:
  • 250 gr. ριγκατόνι
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 8 μανιτάρια σε φέτες
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. εστραγκόν ξερό
  • 300 gr. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)
  • 1,5 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 χούφτα παρμεζάνα/ρεγκάτο/πεκορίνο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Λευκό πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Πάπρικα

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2' λιγότερο απ' όσο γράφουν οι οδηγίες. Τους ρίχνω λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα φυλάω για αργότερα.
  2. Βάζω λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνω. Όταν μισογίνει, το αφαιρώ. Προσθέτω στο τηγάνι τα μανιτάρια (και αν χρειάζεται συμπληρώνω λίγο λάδι). Αλατοπιπερώνω και σοτάρω. Όταν μισοψηθούν προσθέτω και τα σκόρδα. Όταν ψηθούν καλά, προσθέτω και το κοτόπουλο και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το εστραγκόν και την πάπρικα. Βράζω για 2' και προσθέτω την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι, τη μουστάρδα και το τριμμένο τυρί. Προσθέτω τα ριγκατόνι και βράζω 1'-2' μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σερβίρω γαρνίροντας αν θέλω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, πάπρικα και λίγο επιπλέον τυρί αν θέλω.
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλο παρόμοιο με τα ριγκατόνι είδος ζυμαρικού (πένες), αλλά και κανονικό σπαγκέτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου