Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ













Το μοσχαρίσιο συκώτι εκτός από πολύ καλή πηγή σιδήρου για τον οργανισμό είναι και πολύ καλή πηγή γεύσης! Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζεται με τα αρώματα του κρασιού και των μανιταριών... στο πι και φι! Πράγματι πρόκειται για πανεύκολη παρασκευή, με ένα υλικό που παραδόξως δεν χρησιμοποιείται όσο θα του άξιζε! Υπάρχει όμως και πολύς κόσμος (μεταξύ αυτών και εμείς) που το εκτιμά δεόντως!

Υλικά:
  • 750 gr. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκιές
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 gr. μανιτάρια (ό,τι είδος προτιμάτε) σε λεπτά φετάκια
  • 1 κ.σ. μπούκοβο γλυκό
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι σε διαγώνιες ροδέλες
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να ψηθούν, αλατοπιπερώνω και τα βάζω στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνω και σοτάρω το συκώτιΌταν ροδίσει απ' όλες τις πλευρές, προσθέτω το σκόρδο και το μπούκοβο. Ανακατεύω για 1', προσθέτω τα μανιτάρια και σβήνω με το κρασί και το λεμόνι. Προσθέτω και λίγες κ.σ. νερό και βράζω για 5' περίπου, μέχρι να γίνει το συκώτι. Ρίχνω τη ρίγανη και τοπ φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύω και σερβίρω με ένα πιλάφι ή πατάτες.
  • Προσέχω τους χρόνους ψησίματος. Το συκώτι στο εσωτερικό του πρέπει να είναι ελαφρώς ροζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου