Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ













Ένας από τους αγαπημένους μου μεζέδες, αλλά και ένα απ' τα πιο δημοφιλή πιάτα των ελληνικών μεζεδοπωλείων, είναι η χοιρινή τηγανιά. Κι όχι τυχαία, αφού με 2-3 απλά υλικά προκύπτει ένας εκπληκτικός κρασομεζές, που αρέσει πραγματικά σε όλους! Η συνταγή που έφτιαξα είναι η πλέον απλή (γιατί ούτως ή άλλως δε χρειάζεται και πολλά), με τη διαφορά ότι τη μετέτρεψα σε μακαρονάδα! Δηλαδή, συνόδευσα την τηγανιά μου με χοντρά μακαρόνια και μπόλικο τριμμένο ξερό ανθότυρο από την Κρήτη... Εσείς μπορείτε να τηγανίσετε πατατούλες ή να φτιάξετε ένα πιλάφι. Πάντως όπως και να προτιμήσετε να τη φάτε, η συγκεκριμένη τηγανιά είναι απόλαυση!

Υλικά:
  • 800 gr. xοιρινή σπάλα σε κύβους 2-3 cm.
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5-6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σελινόριζα σε μέτρια καρέ 
  • 400 gr. μανιτάρια σε φέτες
  • 500 ml. ρετσίνα/λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 2,5 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κ.σ. θρούμπι (ή θυμάρι)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το χοιρινό μέχρι να ροδίσει καλά. Το αφαιρώ. Προσθέτω τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη σελινόριζα. Σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και προσθέτω τα μανιτάρια. Συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ψηθούν και αυτά και επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το λεμόνι, τη μουστάρδα και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνω προσεκτικά και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά 15'. Προσθέτω το θρούμπι και βράζω άλλα 15'. Στο τέλος προσθέτω τη ρίγανη.
  • Αν έχετε και κάποιο μείγμα μπαχαρικών για χοιρινό (υπάρχουν πολλά σε καταστήματα μπαχαρικών), ρίξτε και από αυτό! Θα απογειώσει τη γεύση του φαγητού σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου