Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ














Ένας από τους αγαπημένους μεζέδες του blog και ένα απ' τα πιο δημοφιλή πιάτα των ελληνικών μεζεδοπωλείων, στη δική μας εκδοχή.

Υλικά:
  • 800 gr. xοιρινή σπάλα σε μπουκιές 2 cm.
  • 400 gr. μανιτάρια σε φέτες
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2,5 κ.σ. μουστάρδα
  • Πιπέρι
  • Θρούμπι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα:
  • 500 ml. ρετσίνα/λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο κρασί και τη δάφνη για 2 ώρες (ακόμα καλύτερα αποβραδίς). Σοτάρω σε κατσαρόλα το χοιρινό με λίγο λάδι. Το αφαιρώ. Σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο (που τα έχω αφαιρέσει από τη μαρινάδα) και τα μανιτάρια. Προσθέτω το κρέας και σβήνω με τη μαρινάδα. Προσθέτω το λεμόνι και τη μουστάρδα. Το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά 30'. Στο τέλος προσθέτω τα μυρωδικά. Τρώγεται σκέτο σαν μεζές, αλλά εμείς το φάγαμε σαν κύριο γεύμα με μακαρόνια!
  • Προσοχή στο αλάτι γιατί η μουστάρδα είναι αρκετή σε ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου