Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ













Πριν από λίγο καιρό είχαμε προμηθευτεί ένα πακέτο δίχρωμα στριφτάρια από έναν μικρό παραγωγό ζυμαρικών, αρωματισμένα με σινάπι και σουμάκι. Αναζητούσαμε λοιπόν την κατάλληλη συνταγή για να τα αξιοποιήσουμε! Προέκυψε αυτή η ελαφριά και αρωματική μακαρονάδα που είναι έτοιμη σε 10'!

Υλικά:
  • 1 πακέτο στριφτάρια
  • 200 gr. μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 200 gr. μανιτάρια πορτομπέλο σε φέτες
  • 25 gr. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκ. σκόρδo τριμμένο
  • 2 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 φλ. μπράντι
  • 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Βράζω τα στριφτάρια σε αλατισμένο νερό 2' λιγότερο απ' όσο γράφει η συσκευασία και φυλάω λίγο απ' το νερό τους. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά σωτάρω τα λευκά μανιτάρια και τα πορτομπέλο. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτω το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα βασιλομανίταρα όπως είναι και τα μπαχαρικά. Σωτάρω και σβήνω με το μπράντι. Προσθέτω τα στριφτάρια και λίγο απ' το νερό τους. Βράζω για 1' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτω λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρω στο πιάτο και πασπαλίζω με επιπλέον παρμεζάνα, το μαϊντανό και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Για τις ποσότητες που έχουμε δώσει καλό θα είναι το φαγητό να το φτιάξετε σε 2 δόσεις, γιατί δεν πρέπει να υπερσυσσωρεύονται μανιτάρια στο σκεύος που μαγειρεύονται. Πέφτει η θερμοκρασία και βγάζουν όλα τα υγρά τους με αποτέλεσμα να χάνουν τον όγκο, την τραγανότητα και τη νοστιμιά τους.
  • Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσετε στριφτάρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες, ριγκατόνι ή ό,τι άλλο παρόμοιο ζυμαρικό προτιμάτε. Όμως καλό θα είναι για επιπλέον γεύση να προμηθευτείτε χρωματιστά ζυμαρικά.
  • Ο μαϊντανός στη συνταγή δεν είναι διακοσμητικός! Είναι υποχρεωτικός! Προσθέστε τον οπωσδήποτε ωμό στο σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου