Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΦΥΡΙΔΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
















Η συνταγή αυτή προέρχεται από έναν επώνυμο σεφ από ένα περιοδικό. Δεν πειράξαμε (σχεδόν) τίποτα, γιατί πρόκειται για καταπληκτικό πιάτο! Ελαφρύ, αρωματικό και με φινέτσα! Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε.

Υλικά:
  • 600 gr. φέτα σφυρίδα σε κομμάτια
  • 300 gr. αρακάς
  • 200 gr. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1/2 φλ. κρασί μοσχάτο
  • Θυμάρι
  • Πιπέρι λευκό
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σοτάρω σε κατσαρόλα σε λίγο λάδι το ψάρι για 2'-3' από κάθε πλευρά. Αφαιρώ το ψάρι και προσθέτω το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Τα σοτάρω για λίγο και προσθέτω τη ντομάτα. Όταν πιει τα πολλά υγρά της, προσθέτω και τη σφυρίδα και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τον αρακά και το θυμάρι και βράζω για 10' περίπου (αν χρειάζεται προσθέτω και νερό). Στη συνέχεια αφαιρώ το ψάρι και βράζω το φαγητό ακόμα 15' ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς όσο τον προτιμώ. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο αρακά σίγουρα θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο βρασμού. Σε κάθε περίπτωση μετά τα 10' δοκιμάζετε.

2 σχόλια: