Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ

Τι θα λέγατε αν από τα αγαπημένα σε όλους μας σουτζουκάκια, παραλείπαμε εντελώς το κρέας; Ακούγεται παράδοξο, αλλά πεντανόστιμα σουτζουκάκια γίνονται και με όσπρια, τα οποία ελάχιστη διαφορά έχουν από τα κρεάτινα! Είναι μία πρόταση για ένα χορτοφαγικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:
Για τα σουτζουκάκια:
  • 200 γρ. φακές βρασμένες
  • 200 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. βρώμη περασμένη από το multi μέχρι να γίνει σκόνη
  • 1 αβγό
  • Κύμινο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
Για τη σάλτσα:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Φτιάχνω τα σουτζουκάκια πολτοποιώντας μαζί όλα τα υλικά και τα αφήνω 30' στο ψυγείο να σφίξουν. Τα σωτάρω σε κατσαρόλα με λίγο λάδι για 4' απ' όλες τις μεριές. Τα αφαιρώ. Σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη ντομάτα με το μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Βράζω 20' μέχρι να γίνει. Στο τέλος προσθέτω τα σουτζουκάκια μόνο για 3' για να μη διαλυθούν και δεν ανακατεύω. Σερβίρω με μακαρόνια ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου