Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ













Αυτή είναι μία δική μας συνταγή η οποία είναι απλή και δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη φιλοσοφία! Ενδείκνυται για τους καλοκαιρινούς μήνες που όλα τα υλικά είναι στην εποχή τους και τα φαγητά καλό θα είναι να μην είναι βαριά και λιπαρά.

Υλικά:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή μελιτζάνα σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κολοκύθια σε λεπτές λωρίδες
  • 3 πιπεριές κέρατα ή Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Κανέλα
  • Δάφνη
  • Μπαχάρι
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • 500 gr. λινγκουίνι
  • Καπνιστή γραβιέρα/μετσοβόνε τριμμένο

Εκτέλεση:
Βράζω τα λινγκουίνι 2' λιγότερο απ' όσο γράφει η συσκευασία. Βάζω λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρω ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτω την πιπεριά, τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια, τα σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν και σβήνω με το ξίδι. Προσθέτω τη ντομάτα και τα μπαχαρικά. Βράζω περίπου 20' και ανακατεύω με τα λινγκουίνι. Τα αφήνω 1'-2' να ενσωματωθούν και σερβίρω με τριμμένο τυρί και λίγη επιπλέον πάπρικα.
  • Το καπνιστό τυρί ταιριάζει πολύ με αυτή τη μακαρονάδα. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε ό,τι τυρί προτιμάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου