Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
















Να λοιπόν που τα μανιτάρια μπορούν εκτός από στιφάδο και φρικασέ, να γίνουν και γιουβέτσι!

Υλικά:
  • 500 gr. μανιτάρια ανάμικτα σε φέτες
  • 250 gr. χυλοπίτες (ή αλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μου)
  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Λευκό κρασί
  • Πάπρικα
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σωτάρω κατά σειρά σε κατσαρόλα με λίγο λάδι τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη ντομάτα, την πάπρικα και την κανέλα και αρκετό νερό. Μόλις πάρει βράση για 5' ρίχνω τις χυλοπίτες και βράζω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χυλώσει όπως το ρυζότο (περίπου 15', αλλά συμβουλεύομαι τη συσκευασία του ζυμαρικού). Αν το νερό που έριξα στην αρχή δεν αρκεί προσθέτω λίγο ζεστό νερό σταδιακά. Αν έχω ρίξει πολύ το αφήνω όπως είναι. Απλά το φαγητό θα είναι πιο ζουμερό στο τέλος. Πριν σερβίρω προσθέτω ρίγανη και μαϊντανό και, αν θέλω, τριμμένο τυρί της επιλογής μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου