Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
















Το πιάτο αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους μας. Τώρα το φθινόπωρο με λίγο ούζο ή τσίπουρο θα μας θυμίζει τις καλοκαιρινές μας βουτιές! Πολλές φορές όμως το έχουμε συναντήσει σε εκδοχές με τις γαρίδες τηγανισμένες σε κουρκούτι και επομένως αρκετά παχυντικό και βαρύ. Η παραδοσιακή και "σωστή" παρασκευή είναι αυτή που παρουσιάζουμε εμείς σήμερα! Καταναλώστε το άφοβα και χωρίς τύψεις!

Υλικά:
  • 6 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι κρασιού ούζο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 150 gr. φέτα σε κύβους
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σοτάρω τα σκόρδα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτω τα κεφάλια από τις γαρίδες. Μόλις αλλάξουν χρώμα σβήνω με το μισό ούζο. Αφήνω το αλκοόλ να εξατμιστεί για 2' περίπου και προσθέτω τη ντομάτα, τον άνηθο και τα μπαχαρικά. Βράζω 20' σε μέτρια φωτιά. Σε άλλο τηγάνι σοτάρω τις γαρίδες για 2' λεπτά και σβήνω με το υπόλοιπο ούζο. Τις προσθέτω στο τηγάνι με τη σάλτσα και βράζω για 1'-2' ακόμα. Προσθέτω τη φέτα, ανακατεύω και σερβίρω με καψαλισμένο ψωμί.
  • Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω αλάτι, γιατί η φέτα είναι αλμυρή.
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω και πιπεριές χοντροκομμένες. Θα τις σοτάρω από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου