Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΒΟΤΚΑ














Ένα δικό μας, πρωτότυπο και (κατά την προσφιλή μας συνήθεια) γρήγορο και ευκολότατο πιάτο που τονίζει την ιδιαίτερη γεύση που έχει το φιλέτο της γλώσσας.

Υλικά:
  • 2 φιλέτα γλώσσας
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. βότκα
  • 1 κ.σ. ανιθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 4 μανιτάρια σε φέτες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αναμιγνύω όλα τα υλικά, περιχύνω τα ψάρια και ψήνω στο φούρνο σε ένα ταψάκι στους 200°C για 15' περίπου. Η γλώσσα μαγειρεύεται πολύ γρήγορα. Μόλις γίνει παίρνω τα περισσότερα από τα λαχανικά του ταψιού μαζί με το ζουμί και τα περνάω από το multi ώστε να πάρω μία ομοιογενή σάλτσα. Συνοδεύω αν θέλω με μια ρυζοσαλάτα.
  • Μπορώ αν θέλω να χρησιμοποιήσω φιλέτο πέρκας, πανγκάσιους, πέστροφα ή κάποιο άλλο παρόμοιο ψάρι.
  • Το φαγητό αυτό έχει απαλή γεύση, λόγω του χαρακτήρα της γλώσσας και του διακριτικού αρώματος των μυρωδικών. Αν θέλετε εντονότερη γεύση προσθέστε στη σάλτσα χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου