Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ













Τα αμπελόφυλλα τα έχουμε γενικώς ταυτίσει με τα ντολμαδάκια (γιαλαντζί ή με κιμά). Όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε και ντολμαδάκια με άλλα υλικά εκτός από ρύζι! Εδώ έχουμε ένα διαφορετικό, πρωτότυπο τρόπο να μαγειρέψουμε σαρδέλες τυλίγοντάς τις με αυτά! Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, αν εξαιρέσουμε το φιλετάρισμα των ψαριών, που ναι μεν είναι λίγο χρονοβόρο, αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολο! Μπορείτε φυσικά να μην το κάνετε, και να τυλίξετε τις σαρδέλες όπως είναι, απλά όταν τις τρώτε θα πρέπει να τις ξεκοκαλίσετε. Όπως και να 'χει, πρόκειται για πεντανόστιμη συνταγή με λεμονάτη γεύση, στην οποία τα αρώματα των αμπελόφυλλων δένουν απόλυτα με τη λιπαρότητα της σαρδέλας χαρίζοντας έναν μοναδικό συνδυασμό!

Υλικά:
  • 500 gr. σαρδέλες φιλεταρισμένες
  • Αμπελόφυλλα φρέσκα (όσες είναι οι σαρδέλες)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι άσπρο
  • Θυμάρι
  • Μαντζουράνα
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ζεματάω για μισό λεπτό τα αμπελόφυλλα. Αλατοπιπερώνω τις σαρδέλες και προσθέτω το θυμάρι και τη μαντζουράνα κατά το γούστο μου. Τυλίγω μία σαρδέλα σε κάθε αμπελόφυλλο. Τις βάζω σε ταψί, προσθέτω λάδι και λεμόνι όσο προτιμώ και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 15' λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών.
  • Το φαγητό αυτό καλό θα είναι να το φτιάξετε όταν τα αμπελόφυλλα θα είναι στην εποχή τους και θα μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα και όχι από κονσέρβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου